Welkom bij Lunteren.nl

Lunteren.nl  I  Vrije tijd  I  Overigen

Muzikale vorming bij KNA

Bij Kunst Na Arbeid (KNA) vind je twee soorten instrumenten: blaasinstrumenten en slagwerkinstrumenten. Blaasinstrumenten zijn instrumenten waarop je moet blazen om er muziek uit te krijgen. Binnen de orkesten zijn de volgende blaasinstrumenten:

Bugel, hoorn, sopraan- , alt-, tenor- en baritonsaxofoon, trompet, bariton, euphonium, trombone, es- en besbas.
Op slagwerkinstrumenten moet je slaan om muziek te maken. Voorbeelden zijn: snaredrum, marimba, drumstel, xylofoon, pauken, buisklokken, percussie-instrumenten, zoals triangel, tamboerijn, claves.
Wanneer je je aanmeldt, wordt er samen gekeken welk instrument goed bij je past en beschikbaar is. De meeste instrumenten krijg je in bruikleen.
Samen muziek maken
Als je goed je best doet, kun je al na een paar maanden meespelen in het samenspeelensemble. Daarna stroom je door in het jeugdorkest of de jeugdslagwerkgroep. Hoe snel dit gaat, verschilt per leerling. In de orkesten (fanfare, slagwerk, B-orkest, Jeugdslagwerkgroep en Samenspeelensemble) zul je merken dat samen muziek maken nog véél leuker is dan alleen!
www.knalunteren.nl

Bibliotheek

De bibliotheek is gevestigd in het Westhoffhuis, Dorpsstraat 28. Tel. 0318-672 800

AFDELING VOOR VOLWASSENEN:
  • Romans
  • Grootletter boeken
  • Informatieve boeken
  • Kranten en tijdschriften

+ Er kan van het internet gebruik gemaakt worden. 

JEUGDAFDELING (0-13 JAAR):
  • Boekstart
  • Prentenboeken voor peuters en kleuters
  • Leesboeken en voorleesboeken
  • Makkelijk Lezen Plein
  • Informatieve boeken
  • Tijdschriften

Tuinclub Groei & Bloei

Groei & Bloei Ede organiseert uitjes, open dagen, geeft tips en verstuurt een nieuwsbrief.
Contact via diengiltjes@hetnet.nl

Levend landschap

Dorpsbewoners voelen zich betrokken bij hun eigen landschap en willen zich er graag voor inzetten. Levend Landschap biedt bewoners begeleiding en ondersteuning bij het omzetten van ideeën naar concrete uitvoering. Voor meer informatie over de aanpak en het proces: Levend Landschap.

Motorclub

MC de Kraats is een actieve en vooral ook gezellige motorclub (voor alle soorten motorrijders van sportief tot toer en voor alle leeftijden) met circa 200 leden, gevestigd in Ede. We zijn actief lid van de landelijke organisaties KNMV en het LOOT.
Rijd jij ook motor en wil je een keer komen kijken? Kom dan naar het clubhuis, Horsterweg 9 in Ede.
• woensdagavond van 20:00 tot 23:30
• zondagmiddag van 16:00 tot 19:00.

www.mcdekraats.nl

Alcohol & Drugspreventie

In Lunteren werken kerken, politie, sport, basisonderwijs, jongerenwerk en anderen samen aan het terugdringen van alcoholgebruik. De werkgroep Alcohol- & Drugspreventie Lunteren organiseert regelmatig voorlichtingen.
Ouders en kinderen op verschillende basisscholen in Lunteren krijgen voorlichting voor de zomervakantie. In het najaar gaan ze in gesprek met jongeren in kerken en sportverenigingen.

Voedselraad

De Voedselraad kan altijd mensen gebruiken die interesse hebben in het brede verhaal van de voedseltransitie in de hele keten van plant naar dier naar mens. Mensen die willen nadenken over manieren om het systeem van voedsel duurzamer, lokaler en gezonder te maken. Lokaal kan je niet alles oplossen en ook de gemeente kan niet alles regelen. Burgers hebben daarin ook zelf een grote verantwoordelijkheid.
De Voedselraad wil partijen die daaraan kunnen bijdragen bij elkaar brengen. De Voedselraad wil kijken hoe het voedselsysteem anders kan worden ingericht en wat en wie je nodig hebt om zo’n verandering lokaal te organiseren. Voor de Voedselraad zoeken we inwoners van Ede uit verschillende sectoren, zoals bijvoorbeeld onderwijs, onderzoek, horeca en detailhandel. Maar ook uit buurthuizen, jongerenwerk en de gezondheidszorg.

www.foodfloor.nl