In & om Lunteren
+ Klik op een hartje
   om een activiteit aan
   Favorieten toe te voegen.
+ Klik in de menubalk op
   Favorieten.


_______________________________

MELISSENPAD
Oude graansilo’s, een leeg verfblik, oude boerenwerktuigen en een paardenkar. Naar de schroot ermee, zouden veel mensen denken. Voor kunstenaar Appie Melissen is daar echter geen denken aan. In De Glind, om de hoek bij de Walderveense molen, werkt hij al vele jaren aan zijn boerenkunst die hij sinds 2000 tentoonstelt langs een zelfaangelegd wandelpad. Op die manier wil hij mensen warmte, liefde en plezier geven. Op de looproute staan de duurzame creaties, want bij alles wat hij maakt gebruikt Appie afgedankte materialen. En sinds kort kan elke bezoeker er ook terecht in zijn ‘veldbibliotheek’.
Postweg 25, De Glind
https://glind.nl/recreatie/wandelpaden/
_______________________________

MUSEUMBOERDERIJ DE GROTE GLIND
Prachtig gelegen tussen de landerijen van Barneveld en Scherpenzeel nodigt museumboerderij De Grote Glind uit voor een ontspannend dagje uit. De museumboerderij geeft u een unieke inkijk in de historie van onder andere het boerenleven. In het boerderijmuseum zijn bijvoorbeeld landbouwwerktuigen van 100 jaar geleden te zien.
Diverse periodes uit de Nederlandse geschiedenis komen tot leven in de unieke museumboerderij. Denk aan de jaren zestig, met grote veranderingen op het gebied van muziek en kleding. Of de Tweede Wereldoorlog. Het boerderijmuseum heeft een afdeling met oorlogsmateriaal, waaronder een Willy jeep die is gebruikt tijdens Market Garden.

De Grote Glind, Scherpenzeelseweg 158, Barneveld
http://www.degroteglind.nl/
_______________________________

Walderveensemolen
_______________________________

Museumboerderij De Grote Glind
_______________________________

SCHATEILAND DE GLIND
Naast de kinderboerderij is een grote speelvijver (geen zwemwater) met daarin twee eilanden die bereikbaar zijn via een kabelbaantje of pondje. Ook is er een uitkijktoren.
Rudolphlaan, De Glind