Zien & doen
> Van Lunteren naar...
De Glind  I  Barneveld  I  Harskamp  I  Ederveen  I Lunteren  I  Otterlo  I Veenendaal  I  Ede  I  Ginkelse Hei
Klik op het hartje om toe te voegen aan jouw eigen Favorieten.
Klik op Uw Favorieten in het horizontale menu.

_______________________________

Doesburgermolen
Doesburgermolenweg 2, Ede
https://http://www.doesburgermolen.nl
_______________________________

Kijk- en Luistermuseum
_______________________________

Fantasy4Kids
_______________________________

Militair museum
_______________________________

Binnenzwembad
De Peppel, Peppelensteeg 17, Ede
https://zwembadede.nl/
_______________________________

Bioscoop
_______________________________

Kasteel Hoekelum
Met kaasboerderij
_______________________________

OESTERZWAMMEN uit Ede
Bij Urban Funghi verbouwen ze prachtige roze, gele en grijze oesterzwammen in de mooiste vormen. Deze biologisch geteelde paddenstoelen worden iedere dag vers geoogst en verkocht in Ede, Wageningen, Renkum en Rheden. Je kunt ze bestellen op www.urbanfunghi.com en ze dan afhalen op het kazerneterrein. Of iedere week op de streekmarkt in Wageningen.
http://www.urbanfunghi.com
_______________________________

Oudste winkeltje van Ede: kruidenier Lammert van de Bospoort
Het winkeltje van Lammert van de Bospoort is het oudste nog in bedrijf zijnde winkeltje in Ede. In 1904 begon Lammert van de Bospoort deze kruidenierswinkel in het centrum van Ede. In 1974 deed zijn dochter Bartje de deur van de winkel definitief op slot, zij bleef daarna tot haar dood in 1997 in het woongedeelte van het pand wonen. In het winkeltje bleef het complete interieur staan, zelfs de oude (verpakte) voorraad zoals sigaretten, zeep en koffie.
Bartje liet haar bezittingen onder andere na aan de hervormde kerk, die het pand aan de Amsterdamseweg 20 in 1999 aan de gemeente verkocht. Sinds 2000 houdt de speciaal daarvoor opgerichte stichting ’t Winkeltje zich bezig met het pand en onder de inspirerende leiding van Pierre Ronden werd het pand gerenoveerd. Vlak voor kerstmis 2004, tijdens een grote kerstmarkt in de Bospoort, werd het winkeltje weer geopend. Sindsdien staat een groep vrijwilligers klaar om het winkeltje in stand te houden en bezoekers de kans te geven van dit bijzondere stukje cultureel erfgoed van Ede te genieten.
Op vrijdag en zaterdag kan je er terecht voor kruidenierswaren, streekproducten en snoepjes. Op zaterdag wordt er tussen 11:00 en 16:00 een heerlijk kopje koffie of thee met huisgemaakt gebak geserveerd. Neem plaats in de woonkamer of op een zonnige dag op het terras achter het woonhuis.
- - - - - - - - - - - (2022-04)
Amsterdamseweg 20, Ede
https://lammertvandebospoort.nl/