Welkom bij Lunteren.nl

In & om Lunteren
+ Klik op een hartje
   om een activiteit aan
   Favorieten toe te voegen.
+ Klik in de menubalk op
   Favorieten.


_______________________________

Grebbelinie
Meer dan 40km militair erfgoed
Buursteeg 2, Renswoude
www.grebbelinie.nl
_______________________________

MUSEUM VEENENDAAL
Museum Veenendaal is de plek waar de geschiedenis van Veenendaal zichtbaar wordt. Via tentoongestelde stukken, moderne multitouchtafels, aanvullende interviews en beelden. De geschiedenis wordt aangevuld met moderne verhalen en technieken om verleden, heden en toekomst met elkaar te verbinden.

Museum Veenendaal, Kees Stipplein 76, Veenendaal
www.museumveenendaal.nl/
_______________________________
_______________________________

VLIEGTUIGMONUMENT
Zonneoordlaan, Ede
_______________________________

De Heidebrouwerij is als ambachtelijke bierbrouwerij
In 2012 is De Heidebrouwerij gestart in de manschappenkeuken op het voormalig kazerneterrein Maurits-Noord in Ede. Bij de opening werd de voormalige keuken ingericht als een brouwerij met een proeflokaal. Het brouwen en promoten van eigen gebrouwen bier was natuurlijk de leidraad. Met als doel elk bier een regionaal karakter mee te geven door het verwerken van ambachtelijke streekproducten zoals heidehoning en door het gebruik van bijvoorbeeld in de regio verbouwde gerst en/of hop. Inmiddels is De Heidebrouwerij gegroeid tot een sterke regionale speler met landelijke dekking en een internationale klantenkring. De vraag is ondertussen zo ontzettend gegroeid, jaar in jaar uit, dat de productie van onze ambachtelijke bieren over verschillende locaties verspreid is.
Zelf een bier brouwen? En voorzien van eigen etiket? Dat kan onder begeleiding van de Brouwmeester ga je tijdens een 3 uur durende workshop ingewijd worden in de wereld van het brouwen.
Ervaar hoe het is om dit eeuwenoude ambacht uit te oefenen. Je werk met natuurlijke ingrediënten en na de workshop ben je helemaal vertrouwd met termen als maisschema’s, gisten en lagertanks. Als afsluiting kun je na 8 weken 10 flessen 0,33l ambachtelijk gebrouwen bier ophalen. Voor deze open workshops kun je je alleen of met meerdere personen aanmelden.
Kernreaktorstraat 15G, Veenendaal
www.deheidebrouwerij.nl/
_______________________________

DE EEKHOEVE
Theetuin - Landwinkel - Zorgboerderij
Ontdek de beleefroute van de Eekhoeve met deze speurtocht. Ontdek welke dieren je kan vinden in onze stal. Wat voel jij in de voelkasten? Deze speurtocht is leuk voor het hele gezin! De speurtocht (te koop in de Landwinkel) bestaat uit een aantal vragen, verspreid over de hele beleefroute. Volg de bordjes van de beleefroute op het erf. Aan het einde van de speurtocht krijg je een bolletje ijs bij de ijsstal en een medaille als aandenken. In de stallen en in de wei staan de dieren van de Eekhoeve; paarden, ezels, koeien, geiten, schapen, kippen, konijnen, cavia's, eekhoorns, vogels etc.
Pluk je eigen groenten, kleinfruit en bloemen in de beleftuin. Elk seizoen en soms zelfs elke dag een wisselend aanbod.
De Eekhoeve, Dijkstraat 115, Veenendaal
www.eekhoeve.nl/