Zien & doen
> Van Lunteren naar...
De Glind  I  Barneveld  I  Harskamp  I  Ederveen  I Lunteren  I  Otterlo  I Veenendaal  I  Ede  I  Ginkelse Hei

Van Lunteren naar 
Barneveld

_______________________________

MUSEUM NAIRAC
Museum Nairac in hartje Barneveld neemt je mee op ontdekkingsreis door een schat aan verhalen over de rijke geschiedenis van Barneveld en de Veluwe. Natuurlijk ontbreekt het beroemde verhaal over de lokale held Jan van Schaffelaar die van de kerktoren sprong niet. Elke vier maanden wordt een nieuwe expositie ingericht.

Museum Nairac, Brouwerstraat 1, Barneveld
https://nairac.nl/
_______________________________

SPEELGOEDMUSEUM
Terschuur
_______________________________

PLUIMVEEMUSEUM
Alles over de kip en het ei.
Een uniek museum waar de geschiedenis van kip en ei op boeiende wijze wordt getoond. Hier maakt u een reis door de tijd van de Nederlandse pluimveehouderij. Bekijk een antieke broedmachine die nog in bedrijf is en volg een kuikentje als het uit het ei komt. Kinderen mogen de schattige kuikentjes zelf vasthouden en knuffelen. In de hoendertuin tonen meer dan 20 Oudhollandse rassen hun mooiste kleuren. In het authentieke veilinglokaal kunt u meedoen aan een veiling. Door met een druk op de knop de veilingklok zelf op het juiste moment stil te zetten wordt u de eigenaar van een leuk aandenken, een doosje Barneveldse eieren of een flesje advocaat.

Pluimveemuseum, Hessenweg 2a, Barneveld
https://www.pluimveemuseum.nl/
_______________________________

Museum Nairac
_______________________________

Geitenboerderij Jowis
_______________________________

BORDUURMUSEUM
Het Losse Steekje
Het wordt ook wel schilderen met draad genoemd… borduren. Met evenveel zorg waarmee schilderijen worden gemaakt, worden garen en zijde geselecteerd, in de naald gestoken en creëren vaardige handen de mooiste werken. Maar liefst 1.500 verschillende borduurwerken sieren de wanden van het borduurmuseum. Kunt u zich voorstellen dat ‘De Nachtwacht’ van meesterschilder Rembrandt nageborduurd is? Hij is in het museum te bewonderen. Ook verschillende prenten van de kunstenaars zijn in geborduurde varianten te zien, onder andere Anton Pieck, Rembrandt en Vermeer.

Borduurmuseum, Espeterweg 7a, Barneveld
http://www.borduurmuseum.nl/
_______________________________

MAISDOOLHOF
Verdwalen in een maïsveld geen pretje? In het doolhof in het Gelderse dorp Voorthuizen is het een leuk uitje. Er is zelfs een heus maïszwembad! Maar je kunt er nog veel meer: eindeloos op en neer springen op de trampoline en om het hardst skelteren. En als je dan ook nog eens van verse poffertjes houdt…
Maïsdoolhof, Baron van Nagellstraat 104, Voorthuizen
https://www.maisdoolhofvoorthuizen.nl/
_______________________________

AVONTURENPARK SCHATEILAND
Schatgraven, goud zoeken, klimmen en klauteren, springen en glijden - je kunt het allemaal in het grootste overdekte avonturenparadijs van Nederland: Schateiland Zeumeren. Schateiland is niet alleen een speels uitje voor het hele gezin, kinderen (tot 12 jaar) steken er ook nog wat van op. In de Kapiteinshut leren ze over het leven aan boord van een VOC-schip uit de zeventiende eeuw.
Avonturenpark Schateiland, Stroetweg 7, Voorthuizen
https://schateiland-zeumeren.nl/
_______________________________

BOERENGOLF
Anna Mariahoeve Barneveldseweg 51