Welkom bij Lunteren.nl

In & om Lunteren
+ Klik op een hartje
   om een activiteit aan
   Favorieten toe te voegen.
+ Klik in de menubalk op
   Favorieten.


_______________________________

WEKEROMZE ZAND
Een rustig wandelgebied waarin nog een flink stuk open stuifzand met indrukwekkende vergezichten. Het Wekeromse Zand is één van de weinige plekken in Nederland waar het stuifzand nog in beweging kan komen als het hard waait. De unieke open zandvlakte is niet alleen om doorheen te wandelen, maar is ook van belang voor de diverse bijzondere planten en dieren die in of rond het stuifzand leven. Bij de vijfsprong, dichtbij een Celtic Field –één van de grootste van Nederland– is een boerderij uit de ijzertijd gereconstrueerd. Ook kunt u daar zien hoe een akkertje uit de ijzertijd er ongeveer uitzag. Een mooie en informatieve plek waar u ook even kunt uitrusten.
Vijfsprongweg Wekerom
www.glk.nl/landschappen-kastelen/locatie/wekeromse-zand
_______________________________

TEGELMUSEUM
Het Nederlands Tegelmuseum toont de grootste en meest veelzijdige collectie Nederlandse wandtegels en tegeltableaus vanaf de late Middeleeuwen tot hedendaagse keramiek. Een unieke en historisch belangrijke verzameling van een bijzondere tak van Nederlands design.
Tegelmuseum, Eikenzoom 12, Otterlo
nederlandstegelmuseum.nl/
_______________________________

KRÖLLER MÜLLER
In het Kröller-Müller Museum vind je de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. In de Van Gogh Galerij zijn in wisselende opstelling circa 40 werken van Vincent van Gogh te zien. Daarnaast zie je er topstukken van virtuose meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.
In een van de grootste beeldentuinen van Europa staan ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars, van Aristide Maillol tot Jean Dubuffet, van Marta Pan tot Pierre Huyghe.
Kröller Müller, Houtkampweg 6, Otterlo
krollermuller.nl/
_______________________________

VOGELS FOTOGRAFEREN VANUIT EEN INGEGRAVEN HUT
Op een rustige plek in het bos van vakantiepark De Roek in Otterlo ligt een prachtige fotohut. Deze schuilhut is te huur om bijvoorbeeld foto’s of films te maken van de bosvogels en eekhoorns die voorkomen op het park. Ook zonder camera is het een ware belevenis om in de hut te zitten. Omdat de hut is ingegraven en je dus op waterniveau naar de dieren kijkt is het net of je in een real-life bioscoop zit. Ook voor mensen die niet op de Roek verblijven is het mogelijk om deze fotohut te huren. Vanuit de hut kijkt je op een vijver waar vooral bij droog weer veel vogels komen om te drinken en te badderen. Daarnaast wordt er rondom de vijver gevoerd zodat er de hele dag en ook bij natter weer veel eekhoorns en vogels aanwezig zijn. De hut ligt ingegraven in de grond zodat je een mooi laag standpunt hebt en de vogels op ooghoogte zitten. Om de hut aantrekkelijk te maken voor een groot publiek, is bij de bouw uitgegaan van het gebruik van een 300mm lens maar ook met andere lenzen (zowel groter als kleiner) kunt je prima uit de voeten.
In de hut is plek voor maximaal drie mensen die een ruime zitplek hebben zodat er meer dan genoeg bewegingsruimte is om rustig foto’s te maken of te filmen zonder de anderen te storen.
dE rOEK, Karweg 2, oTTERLO
deroek.nl/faciliteiten/fotohut-huren/
_______________________________

PADDENSTOELENBOS
Met een puntmuts en een knapzak met wat lekkers door het Paddenstoelenbos. Verken de Paddenstoelenroute (te koop bij de receptie), voor kinderen van 2 tot 8 jaar. Want was is er nou leuker dan met een puntmuts op het hoofd en een knapzak op de rug door het bos te struinen?
Onderweg kom je grote houten paddenstoelen, maar ook echte paddenstoelen tegen. Kinderen kunnen opdrachten uitvoeren en vragen beantwoorden. Ook is het mogelijk in het bos gezellig te picknicken. Vanuit het Paddenstoelenbos is het mogelijk om de Schotse Hooglanders bekijken.
Het Lorkenbos, Mosselsepad 64, Otterlo
lorkenbos.nl/