Welkom bij Lunteren.nl

Empty
Click + to add content
WANDEL JE MEE?

Blogs over lunteren

Het liefst wandelt de Lunterse Marijke Steenbergen (56) gemarkeerde wandelroutes. Dan hoeft ze niet op de routekaart of telefoon te letten en heeft ze vooral oog voor de prachtige natuur. Plekken die net even anders zijn, hebben haar voorkeur. En in de omgeving van Lunteren vind je die volop. Voor Lunteren.nl deelt ze graag haar wandelervaringen.

Marijke Steenbergen
Meer lezen over haar wandel- en reisavonturen?
Kijk dan op https://www.mareistverder.com

Vroeger ging ik er met de rugzak op uit, zonder internet maar met Lonely Planet. Nu ga ik nog steeds op avontuur, maar net een beetje anders. Op zoek naar leuke plekjes en bijzondere ervaringen.

Ik inspireer je graag om er op uit te gaan. Op 'Ma reist verder' deel ik mijn reisverhalen; over wandelroutes en uitstapjes dichtbij en over bijzondere bestemmingen ver weg.

​Of je nu alleen, met je gezin of met vrienden op stap gaat: er is altijd wat te ontdekken! Veel plezier!


The Establishment of company
KREELSEPAD

Het is een mooie zondagmiddag in september als we, mijn man en ik en goede vrienden, de auto parkeren in de bossen bij Natuurcentrum Veluwe. We volgen de blauwe klompenpadbordjes en lopen het Kreelsepad rechtsom. In tegenstelling tot andere klompenpaden zijn honden hier toegestaan dus nemen we Max, de hond van onze vrienden, aangelijnd mee.

Klik hier om verder te lezen

Break the DVG technology
MEULUNTERSEPAD
Een wandeling dwars door het bos, het zandgat, de velden en langs een héél bijzondere kei. Dit 12 kilometer lange Klompenpad voert je door het Luntersch Buurtbosch én trakteert je op wereldse uitzichten. Voor mij een wandeling waar ik nooit genoeg van krijg. Ik vertrek vanaf Hotel Restaurant de Wormshoef in Lunteren. Een gezellig restaurant met een mooi terras. Ik zie al snel de klompenpadbordjes die me de weg wijzen.

Klik hier om verder te lezen

Break the DVG technology
TURFVELDERPAD
Het officiële startpunt van het Turfvelderpad ligt op het dorpsplein van Ederveen. We lopen de Lunterse Kade op en volgen de rode klompenpadbordjes. Helaas stuiten we vrijwel direct op een routewijziging zodat we de eerste twee kilometer over een doorgaande asfaltweg lopen. Gelukkig slaan we af bij de Poelweg en lopen we langs veld en weiland. De gele paardenbloemen vormen een mooi contrast met het groene gras en de zwart-witte koeien.

Klik hier om verder te lezen

The Establishment of company
VALKSEPAD

Ik heb dit Klompenpad al vaker gelopen, maar laat ‘m dit keer graag zien aan mijn zus. Ze is benieuwd naar de Celtic Fields (prehistorische raatakkertjes) die op de wandelroute liggen. We parkeren de auto op de parkeerplaats nabij de IJzertijdboerderij, op de Vijfsprongweg in Wekerom. Van hieruit lopen we direct het Valkschepad op.

Klik hier om verder te lezen

Break the DVG technology
WEKEROMSE ZAND

Het Wekeromse Zand kent een tweetal uitgezette wandelingen;. We lopen de 7,5 km, gemarkeerd door de rode bordjes. Het slingerende pad volgend, nemen we een korte afslag naar de wildobservatiepost. We naderen de houten barak in de hoop moeflons, reeën of ander wild te kunnen spotten. Eenmaal onder het houten afdak, treffen we slechts een verliefd stelletje pubers aan dat zich onzichtbaar waant.

Klik hier om verder te lezen

Break the DVG technology
...

... 

Later meer...